Livets Vand

En del af Visioner fra Vandkanten

Performere og musikere fra Hakkehuset optræder med forestillingen Livets Vand, maskeperformance og musik, når de leder an på ruten langs Skjern Å og Storå, mens de sejler fra sted til sted på sceniske flåder. Teatret Kimbri står i spidsen for optræden med heste og hestevogns kørsel på landevejene hele vejen til Vendsyssel. Mange lokale kræfter som børnehaver, skoler, kor, lokale teatre, samt foreninger og frivillige kommer til at medvirke til oplevelserne undervejs.

Visionen er at skabe smukke begivenheder i lokalsamfund med et fællesskab omkring kunst og kultur, og at dokumentere, hvordan de mange gode kulturkræfter er med til at skabe kulturelle fællesskaber i lokalsamfundene. Langt de fleste optrædener er bygget op omkring kulturmøder eller “byttehandler”, hvor de lokale inviteres med som medaktører i forestillingen, laver fællesspisning, åbner deres haver mm. Parader ført an af heste og musikanter opføres udvalgte steder i fællesskab med lokale arrangører.

  12. og 13. juni kl. 15.00 / Livets Vand ved Vester Mølle, Rørbæk sø 

Forestillingen Livets Vand kan opleves når kulturkaravanen Visioner fra Vandkanten ankommer til Vestre Mølle ved Rørbæk sø.

Store og små inviteres til at bruge alle sanser, når de oplever fortællingen om Livets Vand. Syv arketyper og 3 ryttere ankommer vandrende og til hest til Vester Mølle på deres rejse mod havet hvor de medbringer flasker med Livets Vand, som giver håb og drømme til folk de møder undervejs. Publikum oplever artister og heste bruge naturens muligheder, når de f.eks. optræder i træerne eller opfører musik og dans i landskabet på en oplevelsesrig vandring i området. 

Som afslutning på forestillingen vandrer truppen videre til fods til deres næste destination ved Danakilde. Publikum kan gå med på turen, hvor artisterne skaber en festlig stemning med musik og sang.

Om aftenen vil der være mulighed for at deltage i fællesspisning. Hvis man ønsker at deltage i spisningen skal der tilmeldes af hensyn til planlægningen.Tilmelding på facebook: Danakilde.

Fri entré – Vester Mølle ved Rørbæk Sø, Vestermøllevej 7

16. juni kl. 11.00 / Livets Vand – skoleforestilling

Skolebørn fra lokalområdet inviteres til at opleve fortællingen om Livets Vand. Syv arketyper og ryttere ankommer vandrende og til hest til Skarrild Shelterplads på deres rejse mod havet, hvor de medbringer flasker med Livets Vand, som giver håb og drømme til folk de møder undervejs. Artisterne bruger naturens muligheder når de optræder i landskabet, og publikum inviteres på en oplevelsesrig vandring i området. Som afslutning sejler truppen afsted på de sceniske flåder til deres næste destination Sdr. Felding. Man kan som publikum følge flåderne hvor det er muligt, eller man kan man følge hestekaravanen et stykke på vej. 

Shelterpladsen ved Skarrild

17. juni kl. 16.00 / Livets Vand ved Sdr. Felding Camping og Hytteby 

Store og små inviteres til at bruge alle sanser, når de oplever fortællingen om Livets Vand. Syv arketyper ankommer på sceniske flåder til Sdr. Felding, på deres rejse mod havet hvor de medbringer flasker med Livets Vand, som giver håb og drømme til folk de møder undervejs. Publikum oplever heste og artister bruge naturens muligheder, når de optræder og opfører musik og dans i området omkring Camping og Hyttebyen.

Fri entré – Sdr. Felding Camping og Hytteby Søndergade 7, 7280 Sønder Felding 

19. juni kl. 11.00 & 15.00 / Livets Vand ved Kong Hans Bro

Store og små inviteres til at bruge alle sanser, når de oplever fortællingen om Livets Vand. Syv arketyper ankommer på sceniske flåder til Kong hans Bro ved Skjern. De er på en rejse mod havet, hvor de medbringer flasker med Livets Vand, som bringer håb og drømme til folk de møder undervejs. Publikum oplever artisterne bruge naturens muligheder, når de optræder ved broen eller opfører musik og dans i landskabet på en oplevelsesrig vandring i området.  

Fri entré – Kong Hans Bro, 6900 Skjern 

Tre dages byttehandler og forestillinger

LandsbyLaboratoriet får 22-24. juni 2021 besøg af tre teatergrupper med der rejser med kulturkaravanen Visioner fra Vandkanten, der tilbagelægger en 750 km lang rejse i hestevogn og på flåder i Skjern Å fra Møn til Vendsyssel. De lægger vejen forbi Idom i tre dage for at optræde og lave byttehandler.

22. juni kl. 10.00 – 11.30 / Livets Vand ved Storå i Holstebro

Følg truppen fra Livets Vand mens de sejler gennem Holstebro via Storå, og optræder på de sceniske flåder, som de kommer rejsende på. De fortæller historien om Livets Vand og medbringer små flasker med vand, som giver håb og drømme til de folk de møder undervejs. I Holstebro samarbejdes med børn fra Balletskolen, Sønderlandsskolen og Holstebro Dagcenter der alle optræder i forbindelse med forestillingen langs Store Å. Som afslutning på forestillingen sejler flåderne videre mod Idom, og publikum er velkomne til at vandre med. 

Fri entré – Storå i Holstebro 

22. juni kl. 19.00 – 21.00 / Livets Vand ved Storåen ved Strovstrupvej i Idom 

Truppen fra Livets Vand kommer sejlende på sceniske flåder til Idom ved Storåen ved Stovstrupvej. Hestevogne ankommer ad landevejen og forestillingen kan begynde. Denne aften optrædes der med lokale fra Idom herrekor, Cirkusskolen CirkO, Idom Trioen, der alle har udvalgte indslag med i forestillingen. Aftenen kan sluttes af med besøg et besøg i Ruth og Oles smukke have. Tilmelding er nødvendig…via… 

Fri entré – Storåen ved  Stovstrupvej i Idom

23. juni

kl. 11.00 / Forestillingen Sælkvinden i Idom – Råsted skole

SÆLKVINDEN er et sagn fra Nordens kolde hav. Historien om sælkvinden der mistede sit skind, om den ensomme fanger Rasmus, som stjal det, og fik hende til kone og om deres barn, som kom til at bære arven fra det store, salte hav og fra menneskenes verden. En smuk og poetisk forestilling om skønheden og smerten ved at tilhøre to forskellige verdener. 

Skoleforestilling, lukket for offentlighed. 

kl. 18.00 / Parade og musik optræden til Idom – Råsteds Sct. Hansfest

Kulturkaravanen Visioner fra Vandkantens lokale besøg i Idom afsluttes med parade og musikalsk optræden, som fremføres af de omrejsende kunstnere ved Sct. Hansfesten i Idom-Råsted. Alle inviteres til at vandre med paraden og deltage i et spændende kostume, eller danse og synge med når aftenen sættes i gang med musik og sang.  

 

12. Juni kl. 15.00

Vester Mølle, Rørbæk sø

13. Juni kl. 15.00

Vester Mølle, Rørbæk sø

16. Juni kl. 11.00

Shelterpladsen ved Skarrild (skoleforestilling)

17. Juni kl. 16.00

Sdr. Felding Camping og Hytteby

19. Juni kl. 11.00

Kong Hans Bro, Skjern

19. Juni kl. 15.00

Kong Hans Bro, Skjern

22. Juni kl. 10.00

Storå i Holstebro 

22. Juni kl. 19.00

Storåen ved Strovstrupvej, Idom

23. Juni 

Idom-Råsted Skole, Idom-Råsted Sct. Hansfest

Addresse

Lysbrohøjen 17
8600 Silkeborg

Kontakt

Karin Sjöholm +45 27579377
Magnus Errboe +45 27144785

Følg os